de Alexandra Şerban

ilustrație: Andreea Tcaciuc

 

 

Ai observat vreodată, poate când stăteai în sala de clasă, la o terasă sau oriunde altundeva, cum unul dintre prietenii tăi își mută privirea în altă parte și i se șterge zâmbetul de pe față , deși conversația voastră era funny și toți vă simțeați bine? Spune-mi sincer, ai observat cum prietenul tău începe să fie controlat și tras de ceva foarte puternic într-un loc întunecos, sumbru și rece care îi îngreunează sufletul și devorează mintea?

O să-ți spun ce este. Este un fel de prieten, ce din câte am observat vrea să își facă câți mai mulți amici pe care să-i slăbească puțin câte puțin până ajung…praf. Îl cheamă ,,DEPRESIE” și este cel mai cunoscut prieten printre oameni. Este genul acela de prieten care deși e vară afară, atunci când stă lângă tine ție îți este totuși frig. Mulți nici nu știu cum s-au împrietenit cu el, iar alții după o perioadă grea din viața lor parcă îl așteaptă cuminți pe canapea la o cafea. Câteodată se supără pe cei care îl resping și vor să îl evite, dar el devine tot mai insistent. Și cu cât încerci să fugi de el, cu atât te va face să treci prin stări cât mai groaznice, iar cu cât vei fi mai slab, cu atât vei ceda mai repede.

Nimeni nu știe exact când, unde și cum a apărut ,,DEPRESIA”, dar e cert că permanent a fost printre oameni, deși aceștia au încercat și încă încearcă să îl ascundă. Puțini sunt cei care vorbesc despre el și sunt conștienți că pe lângă aprecieri vor fi și critici aduse de cei care nu înțeleg gravitatea apariției lui în viața unui om.

Sfat: dacă simți vreodată că stările tale de singurătate, tristețe sau anxietate se multiplică trebuie să fugi cât mai poți pentru că atunci știi sigur că vine ,,EL” și nu cred că se va opri așa ușor. Mă întreb oare cine l-a rănit atât de tare încât acum se hrănește doar cu lacrimile și tristețea oamenilor? Încearcă să ceri ajutor, deoarece nu vreau să ajungi ca prietenul tău de la școală care noaptea are insomnii și îi e frig, deși ,,DEPRESIA” îl ține în brațe. Nu-ți garantez că va pleca, dar sigur îl vei închide într-un loc îndepărtat în mintea ta și vei putea să-ți continui viața.

Și dacă te-a prins și ai căzut în capcana lui, nu te speria, te voi prinde eu. Tu doar întinde mâna spre mine…

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

APARITIA NOULUI NUMAR AL REVISTEI -184 Days 4 Hours 1 Minutes 52 Seconds pana la aparitie
CAN'T WAIT