de Samoilă Ioana și Popescu Ioana

 

1. Ce te definește?

 

Încă de când eram mic, am știut ca baschet-ul va avea un impact destul de mare în viața mea. Mereu a fost un mod prin care am reușit să-mi aranjez gândurile sau să îmi găsesc liniștea când aveam nevoie. Viața și baschet-ul sunt foarte asemănătoare deoarece, ca în viață, înveți în fiecare zi din fiecare meci pe care îl joci cum să devii mai bun și mai ales cum să îi faci pe cei din jurul tău mai buni. Pot spune că acest sport mă definește din plin.

 

2. Ce te-a determinat să intri în echipa școlii de baschet?

 

La început, tot ce voiam era să fac ceva pentru Școala Centrală, ceva ce ne vom aminti cu toții. Știam că trebuie să ofer ceva în schimb acestei școli pentru tot ce îmi oferă. Împreuna cu cel mai bun prieten, Mantu Phillipe, elev în clasa a XII-a, ne-am organizat și am pus cap la cap echipa de baschet a Școlii Centrale. Am organizat diferite antrenamente în curtea școlii pentru a ne înțelege cât mai bine pe teren. Cu câteva săptămâni înainte de cupa liceelor, domnul profesor de educație fizică și sport Răduțoiu a stabilit un meci amical, meci în care am înscris 49 de puncte. Urmând ca în primul meci din Cupa Liceelor să stabilesc un record personal: 7 coșuri de 3 puncte consecutive într-un meci oficial. Acel meci l-am terminat cu 25 de puncte. Chiar dacă ne-au înfrânt la o diferență de 2 puncte, pentru noi a fost o victorie și sunt foarte mândru de coechipierii mei fiindcă au avut încredere în mine, ceea ce mi-a adus și rezultate.

 

3. Care este cea mai importanta lecție pe care ai învățat-o jucând baschet?

 

În cariera mea de jucător am trecut prin multe etape grele (accidentări, suspendări, înfrângeri). Am vrut să renunț la tot fiindcă durerea și efortul erau prea mari, dar am știut că dacă as face-o, aș regreta. Ceea ce m-a învățat baschet-ul e că oricât de jos aș fi, am șansa să mă ridic, m-a învățat să am succes, să dau pe teren tot ce am și să am încredere în mine fiindcă daca nu crezi în tine și nu dai tot ce ai, nimeni nu o va face pentru tine. Mereu mi-a plăcut concurența pentru că diferența se face între cine muncește mai mult. Consider că nimeni nu e mai bun ca mine, dar cineva sigur muncește mai mult decât mine ceea ce mă motivează și pe mine să o fac. Toate momentele grele prin care am trecut m-au ajutat să privesc altfel viața, fiindcă să cazi este un accident, să nu te ridici este o alegere. Tot ce pot să spun e că sunt recunoscător baschet-ului și am doar iubire pentru acest sport.

 

4. Ce alte hobby-uri mai ai înafară de baschet?

 

Îmi place foarte mult să mă distrez. Unul dintre hobby-urile pe care le am este muzica. De curând am avut un proiect, cu un amic din copilărie, Mihnea Calciu. Împreună cu acesta am compus o piesă de succes în rândul adolescenților, care a devenit foarte cunoscută după lansarea ei la Balul Bobocilor. Pe lângă orele de muncă în sala de baschet și la liceu, îmi petrec destul de mult timp în studio încercând să creez noi proiecte muzicale.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

APARITIA NOULUI NUMAR AL REVISTEI -184 Days 4 Hours 1 Minutes 13 Seconds pana la aparitie
CAN'T WAIT