de Silvia Calea

 

Motivația mea de a merge drept voluntar la Neversea și Untold a fost, poate, modul prin care am vrut să cunosc oameni noi și să iau parte la ridicarea unui festival de la 0.

Modul prin care am fost aleasă a fost, probabil, CV-ul meu, pe care l-am trimis în urma unor răspunsuri la un chestionar pe care îl completai pentru a putea intra în selecția de voluntari.

Cei care ne-au recrutat căutau persoane sociabile și cunoscătoare de limbi străine, fiind mulți festivalieri din afara țării. În cazul meu, studiez engleza și franceza încă de când sunt mică și pot să mențin o conversație fără probleme, lucru care cred că mi-a fost de folos în momentul repartizării.

Cred că cel mai mare avantaj al faptului că ești voluntar la un festival este acela că nu ești nevoit să plătești biletul de acces, care, sinceră să fiu, este destul de costisitor. Trecând peste partea materială, această experiență m-a învățat să fiu mai răbdătoare, să mă bucur de fiecare lucru și să valorific fiecare lucru din jur.
Categoric le-aș recomanda prietenilor mei, dar și celor pe care nu îi cunosc, sa facă măcar o dată voluntariat, mai ales la un festival. Este cel mai frumos lucru pe care l-ai putea face în vacanța de vară.

Toate amintirile de la festival au fost de neuitat, însă cele pe care nu o să le uit niciodata au fost în timpul voluntariatului, cum ar fi pauza noastră de masă, unde primea fiecare dintre noi un sandwich, care, după 4 ore de bătut cuie și cărat cutii, era ca o masă regească, mai ales dacă aveai norocul să prinzi unul cu salam, și nu cu șuncă. Altă amintire frumoasă, tot din timpul voluntariatului, a fost când, împreună cu încă câțiva voluntari de la diferite departamente, am fost pe plajă și am sărit de pe un stapilopod, într-un golfuleț secret, pe care ni l-a arătat un băiat din Constanța.

Sincer, aș vrea să particip ca voluntar la toate festivalurile din țară care se țin și se vor ține de acum încolo, pentru că îți deschid o mulțime de oportunități în viață pe care nu ar trebui să le ratezi. Și fiindcă am fost atât de încântată de ceea ce am făcut la Neversea și Untold (am făcut decorul festivalului, fiind repartizată pe departamentul User Experience), împreună cu o parte din cei cu care am deschis al doilea capitol Neversea, și al patrulea capitol Untold, voluntari cu care încă păstrez legătura, ne pregătim împreună cu staff-ul celor două festivaluri pentru vara viitoare, care sperăm că va fi una memorabilă.

 

 

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

APARITIA NOULUI NUMAR AL REVISTEI -184 Days 4 Hours 1 Minutes 3 Seconds pana la aparitie
CAN'T WAIT